Sebastjan Popelar

Sebastjan POPELAR, roj. aprila 1981 v Celju, je samorasli likovni ustvarjalec in rokodelec, čigar izdelki so nosilci certifikata Art&Craft Slovenija in certifikata Premium Sevnica, od koder ustvarjalec izhaja.
Pri njegovem večplastnem izražanju ga navdihuje tudi podeželsko okolje, od koder črpa materiale, oblike in barve. Njegovi izdelki v sebi nosijo pečat dediščine krajev, kjer ustvarja. Z njegovo interpretacijo, dediščina dobiva novo vlogo in v sodobne prostore vstopa kot okras.
Do danes je prejel že vrsto nagrad in priznanj za pripravo samostojnih in za sodelovanje na skupinskih razstavah. Bil je nosilec naziva ambasadorja kulture in častni gost Gradu Sevnica za leto 2011/12. Je ustanovitelj toplART galerije, ki je pred desetletjem v več časovnih intervalih delovala pod Simončičevim toplarjem* na Bistrici pri Šentrupertu.
Strast do ustvarjanja je Sebastjana že davno pripeljala tudi do naročnikov. Zato se poleg sledenja svoji ustvarjalni intuiciji, intenzivno posveča tudi pripravi osebnih, poslovnih, protokolarnih daril in spominkov. Spletna stran www.unikatnadarila.si, barvito pripoveduje o ustvarjalčevem dojemanju, čutenju in konec koncev ustvarjanju.


*Simončičev toplar ima status kulturnega spomenika državnega pomena.